Seyahat İçin En İyi Mobil Uygulamalar
Akıllı telefonların hayatımıza girmesinin birçok alandaki faydalarının yanında seyahat alanında da bize zaman ve para tasarrufu bakımından çok yarar sağladığı yadsınamaz bir gerçek. Dünya genelindeki bu uygulamalar size gezilerinizde oldukça yardımcı oluyor. İşte yolda bana eşlik eden bazı mobil uygulamalar.
Couchsurfing tamamen ücretsiz ve konukseverlik konseptiyle kurulmuş bir ağ. Couchsurfing ücretsiz konaklama için en iyi seyahat uygulamalarının başında bulunuyor. Bu ağ sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun sizi evinde misafir edecek insanlara ulaşabilirsiniz. Ancak her şey öyle söylendiği kadar kolay olmuyor. Dünyada artan güvensizlik sorunu nedeniyle birinin sizi evine misafir olarak kabul etmesi için referans ve yorumlarınızın oldukça güçlü olmasında fayda var. Aksi takdirde misafir kabul edilmeyi pek beklemeyin.
Otel odasında konaklamak yerine ev ortamında konaklamayı tercih edenlerdenseniz Airbnb konaklama için kullanacağınız en iyi seyahat uygulamarının başında geliyor. Otele fazladan para vermek yerine yurt dışında da ev konforunda kalmak istiyorsanız Airbnb tam size göre bir uygulama. Airbnb sayesinde yurt dışında istediğiniz fiyat aralığında ve istediğiniz konumda ev ve oda kiralamanız mümkün. Airbnb uygulamasında uzun süreli konaklamalarda otel fiyatlarına göre daha ucuz fırsatlar yakalayabilirsiniz.
Yurt dışı seyahatlerimde en çok kullandığım uygulama kesinlikle Maps.Me. En iyi seyahat uygulamaları arasında gösterilen Maps.Me ile gideceğiniz şehrin haritasını önceden indirerek gideceğiniz şehirde kolayca aradığınız yeri bulabilirsiniz. Uygulamanın en büyük avantajı şehrin haritasını indirdikten sonra internet bağlantınız olmadan bile kullanmanıza olanak sağlaması. Yer imlerinin dışa ve içe aktarımı, rota oluşturma özelliği ayrıca önemli özelliklerden birkaçı.
TripAdvisor, otel ve mekanlar hakkında kullanıcı yorumlarını kolayca ve güvenilir şekilde bulabileceğiniz uygulamalardan biri. Bu uygulama sayesinde kalacağınız ya da gitmek istediğiniz yer hakkında karşılaştırmalı olarak her kesimden kişilerin yorumuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Gezginler için belki de en büyük sıkıntı gezilecek yerlerin yakınlığına göre planlama yapmaktır. Ancak Visit a City artık bu sorunu çözmüş bulunuyor. Uygulama gideceğiniz şehirde kalacağınız gün sayısına göre size örnek bir plan hazırlıyor. Görmeniz gereken yerleri yakınlığına göre sınıflandırıp o yerler hakkında bilgiler de sunarak size bir çizelge çıkarıyor. Üstelik bu planların pdf çıktısını da almanız mümkün. Uygulama üzerinden gideceğiniz yere ait en çok ziyaret edilen noktalara ait 1, 2 ve 3 günlük planlara da ulaşmak mümkün. Visit a City uygulamasını çevrimdışı olarak da kullanabilirsiniz.
Yabancı dil konusunda en fazla seçeneğe sahip olan uygulama şüphesiz Google Translate. Çevrimiçi 113, Çevrimdışı 59 dilde çeviri yapma imkanı sunan Google Translate için bu alandaki uygulamaların en iyisi diyebiliriz. Google Translate ayrıca anında kamera çevirisiyle diğer uygulamalardan ayrılıyor. Yurt dışındaki başta menüler olmak üzere birçok yazılı metne sahip fotoğrafı ve belgeyi Google Translate’in anında kamera çevirisi ile istediğiniz dile çevirebilirsiniz.
Gezilerimizin en önemli parçaları değil midir şarkılar? O en yorgun, bitkin anlarımızda bize yeniden enerji depolar ve kendimize getirmez mi? Kesinlikle en iyi motivasyon şekli müzik dinlemek. Hele de bu şarkılar, listeler tam da gezginlere özgü şekilde dizayn edilmişse. İşte bu noktada size çok iyi gelecek bir internet radyosu mevcut. İster bilgisayarınızdan, ister cep telefonunuzdan dinleyin.
Currency Plus (Android)
Yurt dışında döviz çevirme konularda iyi bir uygulama arıyorsanız Currency Plus’ı mutlaka indirin. Bu uygulama sayesinde dövizlerdeki anlık değişimleri, paranızın ne kadar dövize denk geldiğini karaborsacılar tarafından aldatılmadan öğrenebilirsiniz.
Devamı gelecek…